image_pdfimage_print

În atenția elevilor din UAT-urile membre ADI Buzău-Mărăcineni care nu pot fi scolarizați în localitatea de domiciliu și se deplasează în alte localități pentru efectuarea cursurilor școlare.

 Stimați călători, vă anunțăm că legislația educației a fost modificată[1], elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu și se deplasează în alte localități pentru efectuarea cursurilor școlare beneficiind de posibilitatea decontării costurilor de transport de la unitățile de învătământ doar în perioada cursurilor școlare (anul școlar).

Astfel, cardurile de transport gratuite de care ați beneficiat nu mai sunt conforme potrivit noii legislații, așa încât au fost dezactivate.

Până la începerea noului an scolar 2021-2022, veți călători cu autobuzele Transbus pe baza de legitimații de călătorie valabile, bilet sau abonament.

De asemenea, după începerea noului an școlar 2021-2022, veți putea deconta contravaloarea documentelor de călătorie (legitimații, bilet, abonament) de la unitatea de învățământ la care studiați, în baza documentelor justificative emise de societatea noastră. Vă rugăm să solicitați informații suplimentare de la unitățile de învățământ unde studiați.

Vă mulțumim și vă urăm vacanță plăcută,
Echipa Trans Bus.


[1] Ca urmare a intrării în vigoare a Ordonantei de urgență a Guvernului nr 50/2021 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2016 și a Ordinului nr.4.426 din 20 iulie 2021 privind aprobarea Metodologiei de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu.